تازهترین آمار و گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که حملات سایبری به زیرساختهای ابری جهان در دوران پاندمی کرونا ۶۳۰ درصد افزایش یافته است.
بر اساس گزارش جدیدی که توسط کارشناسان و محققان فعال در شرکت امنیت سایبری مکآفی منتشر شده است، میتوان دریافت که همزمان با شیوع گسترده و بحران پاندمی ویروس کرونا که منجر به اعلام وضعیت اضطراری قرنطینه و دورکاری کارکنان در بخشهای مختلف از سوی دولت کشورهای جهان شد، استفاده از سرویس های مبتنی بر فضای ابری و اینترنت نیز توسط کاربران افزایش قابل توجهی یافت که در کنار آن حملات سایبری به این سرویسها نیز رکورد زده و به رشد سرسام آوری رسیده است.
کارشناسان مکآفی اشاره کردهاند که در بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل سال جاری میلادی با افزایش دورکاری کارکنان از منزل و استفاده بیشتر از سرویس های ابری و از راه دور، میزان حملات سایبری به سرویس هایی که تعامل بسیار بیشتری با کاربران داشته اند همچون سیسکو وب اکس، زوم مایکروسافت تیمز و اسلک رشد قابل توجه و بیشتری داشته است؛ به گونهای که این رقم ۶۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
همچنین طبق این گزارشها بیشترین رشد استفاده کاربران از فضای ابری در این مدت مربوط به حوزه آموزش و شرکتهای تولیدی و خدمات مالی بوده است.
در چند سال گذشته باج افزار، بدافزار و ویروسهای رایانهای بسیاری در سراسر جهان، اطلاعات محرمانه، خصوصی و مالی میلیونها نفر را به سرقت بردند و میلیاردها دلار به شرکتهای مربوطه و دولتها خسارت وارد کردهاند. حمله سایبری توسط بدافزار واناکرای (WannaCry) به طور قطع یکی از مهلکترین حملاتی است که در طول سالهای اخیر صورت گرفته است و میلیاردها خسارت برای دولت و شرکت های مختلف کشورهای جهان برجای گذاشته است.
هر ساله شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی کوچک و بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و آسیبهای جبران ناپذیری میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به حمله سایبری به شرکت مالی اکوئیفاکس در آمریکا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارتهای دفاع و امور خارجه بسیاری از کشورها و شرکت سابرسی دیلویت (Deloitte) در آمریکا اشاره کرد؛ بنابراین میتوان گفت خطر حملات سایبری در کمین تمامی افراد، کاربران و شرکتهای کوچک و بزرگ در جهان است و دیگر نمیتوان ادعا کرد که کسی از گزند و خطرات حملات سایبری در امان است.